Generatie Y - Informatiemanagement

Opus-Pro helpt graag bij het oplossen van uw personele problemen op het gebied van informatiemanagement. Wij hebben een omvangrijk talentennetwerk opgebouwd bij diverse hogescholen en universiteiten. Opus-Pro werkt uitsluitend met adviseurs die tussen de regels van een cv door kunnen lezen - niet iedere professional is immers een groot schrijftalent. Onze accountmanagers stellen samen met u een functieprofiel op en zoeken daarbij de juiste match. Dit op basis van 'no cure no pay'.

Onze jonge professionals detacheren we vooral bij overheden. Wij zorgen ervoor dat een brug wordt geslagen tussen de systemen, de processen en de mensen. Wij zetten verandering in gang, voorkomen stilstand! Wij zorgen ervoor dat de generatie die is opgegroeid met muizen en swipen binnen een organisatie over de ICT gaat. Grensverleggend werken is ons motto!

Uniek is dat wij onze jonge professionals een opleiding aanbieden op het gebied van informatiemanagement en alles wat erbij komt kijken om ambtelijk en bestuurlijk een goed resultaat te bereiken.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de zogeheten generatie Y, oftewel millennials, vaak behoefte heeft aan een coach. Dit gegeven hebben wij meegenomen in onze werkwijze; wij bieden onze werknemers periodieke coachingsgesprekken. Bovendien zijn we ook buiten werktijd beschikbaar voor onze werknemers.

De diensten die Opus-Pro jonge professionals aanbiedt:

  • Werving en selectie van werknemers voor specifieke functies
  • Detachering van (Young) professionals
  • Executive Search
  • Opstellen van ontwikkelprogramma’s
  • Advisering op het gebied van arbeidsrecht
  • Generatie Y adviezen
"The key to creating a dynamic workforce is integrating the passion of younger workers with the accrued experience of older workers”
Jij maakt het verschil – Eske Scavenius & Patrice van Riemsdijk
“Werken is eigenlijk een aaneenschakeling van heel kleine succesjes, die uiteindelijk grote resultaten opleveren. Als je wacht tot je medewerkers echt iets groots presteren, wacht je misschien te lang.”