Generatie Y

Het nieuwe werken volgens generatie Y – Ronald Katoen, Tamar van der Riet & Gerben Jacobs
“Ik vind het heerlijk om bij vlagen helemaal op te gaan in mijn werk. Lange dagen te maken, gewoon omdat dat nodig is en het werk leuk is. Om dan vervolgens een paar keer een doordeweekse dag leuke dingen met vrienden te gaan doen.”

Wij zijn een aantrekkelijke werkgever die oog heeft voor de nieuwe eisen van deze tijd. Wij zijn bereid in jou te investeren als jij bereid bent in jezelf te investeren. 

Voor het vakgebied informatiemanagement hoef je niet per se automatiseringskunde gestudeerd te hebben. Wij hechten bijzonder veel waarde aan een gezond verstand en een praktische instelling. Van schoolverlater tot Young Professional. Dat gebeurt niet vanzelf. Daarom bieden we je een opleiding van een half jaar aan, waarbij topdocenten je niet alleen deskundig maken op het gebied van informatie- en verandermanagement, maar je ook leren hoe je ambtelijke adviezen schrijft, politiek denkt binnen een ambtelijke organisatie en hoe te presenteren.

Bruggenbouwers zoeken we! Wij breken de markt open met zelf opgezette Young Professional trajecten. Wij trainen en coachen je. Werken moet je ook leren. De overstap van het studentenleven naar de arbeidsmarkt is niet altijd even gemakkelijk. De mores binnen een ambtelijke organisaties zijn ook niet altijd even duidelijk.

Gedurende het traineeship staat jouw ontwikkeling centraal en daarom maken we ook samen een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Opus Young Professional is er ook voor wie al een Young Professional is. Met name in de ICT-wereld hebben wij een omvangrijk netwerk van werkgevers die hun vacatures bij ons uitzetten. En ook hier geldt: Opus-Pro heeft oog voor jouw ontwikkeling. Ons oog voor het nieuwe werken en voeren we consequent door in onze werkwijze.

Geïnteresseerd in werken voor Opus-Pro?