Blog

Minister kan Wassila Hachchi laten kiezen. Solliciteren op betaald werk of wachtgeld kwijt.

Minister kan Wassila Hachchi laten kiezen. Solliciteren op betaald werk of wachtgeld kwijt.

Wat zijn de feiten? Wassila Hachchi, het gewezen D66 kamerlid verbaast uiteindelijk op 20 januari 2016 (datum brief van Wassila) vriend en vijand door van de ene op de andere dag uit de tweede kamer te stappen. Dit omdat zij volgens eigen schrijven: “internationaal zou gaan en aan de slag zou gaan bij de campagne van Hilary Clinton”. Al vrij snel bleek dat het helemaal niet om een betaalde baan ging, maar om een vrijwilligersbaan. En het zal best dat de commotie rond haar persoon er niet toe heeft bijdragen, dat zij nog geen echte baan heeft. Het staat wel vast dat zij de kamer heeft verlaten, voor een door de maatschappij betaalde (onbetaalde) stage.

Het besluit van Wassila heeft de maatschappij op kosten gejaagd. Dat heeft op zijn zacht gezegd tot grote ophef geleid. Op 20 april jl. haalde de Telegraaf zelfs nog VVD Coryfee Wiegel van stal, om te betogen dat de regelingen voor politici toch echt soberder moeten.
 

De wet hoeft helemaal niet soberder. De wet moet worden toegepast!
 

Op basis van wet en regelgeving heeft de overheid ruim voldoende middelen tot haar beschikking om Wassila enig moreel besef bij te brengen en het vertrouwen van de burgers in de politiek enigszins te herstellen.

Op Wassila is onder andere de Algemene pensioenwet politieke ambtsdragers en Besluit sollicitatieplicht Appa voor gewezen politieke ambtsdragers van toepassing. Hoewel je het qua titel niet zou vermoeden, staat in de algemene pensioenwet politieke ambtsdragers ook de wachtgeldregeling voor Kamerleden omschreven. Deze wachtgeldregeling en het daarbij behorende besluit, is veel minder vriendelijk dan de berichten die je uit de media zou doen laten vermoeden. Een paar verplichtingen voor Wassila een rijtje.
 

Verplichtingen Wassila na 20 april 2016
 

Artikel 52a van de wet bepaalt o.a. dat Wassila na drie maanden verplicht is, en ik herhaal verplicht is (!) in (a) voldoende mate passende arbeid te vinden, (b) passende arbeid moet aanvaarden en (c) mee moet werken aan activiteiten die bevorderlijk zijn voor haar inschakeling in de arbeid.

Dus niks stage lopen in Amerika maar werk proberen te vinden! De verplichtingen zijn ook uitgewerkt in het sollicitatiebesluit. Dit besluit bepaalt, dat Wassila samen met een re-integratiebedrijf, een plan moet opstellen dat haar naar werk moet toeleiden. Het besluit bepaalt, dat het plan in ieder geval de verplichting bevat dat Wassila één keer per week een sollicitatie-activiteit moet uitvoeren. Verder bepaalt het besluit, dat Wassila maximaal 20 vakantiedagen per jaar heeft waarin zij geen sollicitatie-activiteiten hoeft te verrichten. Het fijne is, dat het besluit ook allemaal sancties bevat en door een stapeling van sancties het uiteindelijk zo zou kunnen zijn, dat er helemaal niets aan Wassila wordt uitbetaald.

Vanaf 20 april 2016 gelden voor Wassila alle hiervoor genoemde verplichtingen. Wassila moet solliciteren, alles doen om een baan te krijgen. Zij moet een plan maken en op niet naleving van het plan staat er een heel arsenaal aan sancties tot beschikking.

Binnen Opus Pro hebben wij hier lang over gesproken en wij zijn van mening, dat iedereen een tweede kans verdient. Daarom hierbij ook het aanbod aan Wassila.
 

An offer you can’t refuse Wassila!
 

Beste Wassila, Pak het eerste vliegtuig terug en kom bij ons langs. Wij helpen je bij het maken van het plan en het vinden van een nieuwe baan. Dat laatste zal niet gemakkelijk zijn omdat je het zo onhandig hebt aangepakt, dat heel Nederland over je heenvalt en zo ongeveer symbool voor de graaiende politicus bent geworden. Laten we dat beeld ombuigen! We helpen je aan een leuke baan. Deze zomer zoeken we bijvoorbeeld terrasrunners. Hard werken en het loon is niet wat je gewend bent. In jouw geval maakt dat niet heel veel uit, want het loon wordt toch vanuit de wachtgeldregeling aangevuld. En of we dat op uitzendbasis doen of op basis van werving en selectie doen, dat zien we nog wel. Je krijgt er in ieder geval wel wat eergevoel en hopelijk respect voor terug. En misschien nog wel het belangrijkste. Je krijgt de kans om te zien dat de waarden die je hebt uitgedragen in de kamer geen gebakken lucht waren en dat je daadwerkelijk de kosten voor de burger zo laag mogelijk wilt houden. Gewoon werken voor je centen en niet je hand ophouden als dat niet nodig is. Wassila, onze contactgegevens vind je op deze site.

Zoek in onze blogs

Recente Blogs

Archief

Over de schrijver

Brigitte Smit
Brigitte de Groot

Brigitte is al ruim vijftien jaar werkzaam in het detacheringswezen.