Blog

Kritisch geluid bij het nieuwe werken

Kritisch geluid bij het nieuwe werken

Onze recruiters schrijven regelmatig over onderwerpen die betrekking hebben op het werving-en selectieproces. Deze keer over het nieuwe werken. De trend is onmiskenbaar. Het nieuwe werken is hot. Denk je als organisatie niet na over het nieuwe werken, dan kan je op termijn beter nadenken over de liquidatie van de onderneming. De resultaten uit de onderzoeken die liegen er niet om.

Ik noem maar een paar in het oog springende citaten “ Meer produktiviteit en tevreden werknemers door het nieuwe werken”, “ Thuiswerkers zijn productiever”, “ Minder stress door thuiswerken”, “ thuiswerken is voordelig voor werknemer en werkgever”. 

Onlangs verscheen er echter ook een kritische noot. Enigszins humorvol is het wel, dat de kritische noot komt van een bedrijf dat zich richt op het inrichten van thuiswerkplekken. De organisatie heeft onderzoek verricht naar onder andere de afleidingen van het thuiswerken. Oftewel hoe storend wordt het ervaren als moeders de vrouw tussendoor gaat stofzuigen, vraagt of je even een boodschapje wil doen, de kinderen van school wil halen of even de aardappels wil schillen. Wat buitengewoon opmerkelijk is, dat de helft van de onderzochten aangeeft, dat zij het totaal niet afleidend vinden. De andere helft die doet er minder moeilijk over. Die vindt het wel afleidend en moet er zelfs niet aan denken om thuis te werken.

Bottomline, niet iedereen hoeft zo nodig thuis te werken. Als je daar even over nadenkt, dan begrijp ik niet helemaal waarom het onderzoek zich heeft beperkt tot afleidingen van praktische aard. Ik vermoed dat er ook nog wel een ander dingetje speelt. Uit de statistieken blijkt dat 1/3 van de huwelijken uitmondt in een echtscheiding. Het kan dan ook niet anders dat er in een fors deel van de relaties spanningen zijn. Als dat het geval is dan ga je niet even lekker gezellig werken. Sterker nog: het zijn misschien wel die mensen die niet alleen overdag op kantoor hard werken maar ook 's-avonds vaak moeten overwerken :-) 

Onze opdrachtgevers adviseren wij dus ook om voorzichtig te zijn met het aanbieden van thuiswerkfaciliteiten. Voor je het weet is het geen plusje in de arbeidsvoorwaarden maar een minnetje.  

Zoek in onze blogs

Recente Blogs

Archief

Over de schrijver

Brigitte Smit
Brigitte de Groot

Brigitte is al ruim vijftien jaar werkzaam in het detacheringswezen.