Blog

Ziekteverzuim

Ziekteverzuim

Generatie Y en het schrikbarende hoge percentage ziekteverzuim en burn-outs. Laatst was ik bij een werkgever die klaagde over het opvallend hoge ziekteverzuim onder zijn jongere werknemers. Hij had er zelfs een aantal bij met een burn-out! Hoe kan dat nu vroeg hij zich af. Ze waren pas net aan het werk. Hoe kan je dan nu al opgebrand zijn?
Het is inderdaad waar. Waar vroeger een burn-out zo ongeveer bij de midden veertigers voorkwam, zie je dat tegenwoordig veel vroeger gebeuren.
Een grote arbodienst heeft daar onderzoek naar gedaan en alarm geslagen. 52 procent van het werkverzuim onder de generatie Y komt voort uit stress. Stress omdat de verwachtingen te hoog zijn en omdat men niet wordt begrepen. Men loopt vast in het stroperige ambtelijke stramien en kan de tomeloze energie niet kwijt.
Wij wijzen er altijd op dat veel kleine verwachtingen uiteindelijk ook een grote verwachting oplevert en veel realistischer is dan meteen de lat vreselijk hoog te leggen. Een burn-out duurt gemiddeld een half jaar en kost zo’n 250 euro per dag. Het loont dus wel om de organisatie tegen het licht te houden en te kijken of uw organisatie Generatie Y proof is. In 2020 bestaat de helft van de arbeidsmarkt uit generatie Y. Zorg dat u er klaar voor bent, anders is Generatie Y snel klaar met u!

Zoek in onze blogs

Recente Blogs

Archief

Over de schrijver

Brigitte Smit
Brigitte de Groot

Brigitte is al ruim vijftien jaar werkzaam in het detacheringswezen.